Синод Вселенської патріархії визнав ієрархів УПЦ КП та УАПЦ канонічними - грецькі ЗМІ

Синод Вселенської патріархії визнав ієрархів УПЦ КП та УАПЦ канонічними - грецькі ЗМІ
Синод Вселенської патріархії

Грецьке видання зауважує, що деталі та умови рішення синоду поки невідомі

Синод Вселенської патріархії ухвалив рішення про відновлення канонічного статусу предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ. Це означає зняття анафеми з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української провославної автокефальної церкви Макарія.

Як повідомляє відоме грецьке видання orthodoxia.info, згідно з отриманою інформацією з власних джерел, обидва предстоятелі направили Вселенському патріарху свої прохання про апеляцію, після чого було ухвалено таке рішення.

Проте грецьке видання зауважує, що деталі та умови такого кроку поки невідомі. Отже, слід очікувати офіційного релізу з Фанару.

Саме ці дві церкви, а також частина церков Московського патріархату мають утворити нову українську православну церкву. Рішення про надання автокефалії має ухвалити Вселенський патріархат. 

Як відомо, 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання Синоду.

Нагадаємо, речник УПЦ КП Євстратій Зоря відреагував на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання української автокефалії.

Раніше митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

 Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: