В УПЦ КП пояснили фейк про відкладення питання автокефалії

В УПЦ КП пояснили фейк про відкладення питання автокефалії

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря зауважив, що митрополит Австрійський «ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито «відклали»

Обговорення української теми під час Синоду Константинопольського патріархату у Стамбулі продовжиться у четвер, 11 жовтня.

Про це 11 жовтня повідомив речник УПЦ КП Євстратій Зоря у Facebook, відреагувавши на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання автокефалії.

Зоря зауважив, що митрополит Австрійський «ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито «відклали».

«Його спитали зранку, до доповіді Екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми (яке продовжиться ще й 11-го жовтня). Тож митрополит ніяк не міг ДО РОЗГЛЯДУ питання ВЖЕ заявити ПРО РІШЕННЯ, що справу нібито «відклали». Але комусь не терпиться терміново зробити «першу шпальту з сенсаційним заголовком», - підкреслив речник УПЦ КП.

Раніше повідомлялося, що митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: