Скандал із Siemens в окупованому Криму: концерн запропонував вирішення конфлікту

Скандал із Siemens в окупованому Криму: концерн запропонував вирішення конфлікту

Siemens наполягатиме на поверненні всіх чотирьох, завезених в анексований Крим, агрегатів назад у Краснодарський край

Німецький концерн Siemens вважає, що простим вирішенням конфлікту навколо газових турбін, завезених в окупований Росією Крим, є їх викуп.

Про це заявив представник компанії Філіп Енч, передає «ТАСС».

«Технічно це могло б виглядати як домовленість про ціну, яку одна сторона готова заплатити, щоб повернути турбіни. З цієї точки зору, це досить проста операція», - сказав він.

При цьому Енч зазначив, що Siemens «загалом не коментує переговори з клієнтами», проте з самого початку концерн публічно заявляв про готовність викупити виготовлені для ТЕЦ у Тамані газові турбіни.

Водночас у концерні як «інший варіант повернення» турбін розглядають поданий в Арбітражний суд Москви позов. Енч заявив, що Siemens буде наполягати на поверненні всіх чотирьох поставлених у анексований Крим агрегатів назад у Краснодарський край.

«Очевидно, всі чотири турбіни переміщені в Крим всупереч заявам клієнта і контрактним зобов'язанням. Йдеться про місце використання турбін. Це була саме ТЕЦ у Краснодарському краї, в Тамані. Всі документи були підписані, дані гарантії, що там вони будуть використовуватися. Цього ми і хочемо добитися», - додав представник компанії.

Як відомо, 4 серпня в ЄС розширили санкції проти Росії через постачання компанією Siemens турбін до анексованого Криму.

Раніше Росія привезла на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має всі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити постачання енергетичного обладнання російським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: