Скандальний чиновник може здобути контроль над митницею – ЗМІ

Скандальний чиновник може здобути контроль над митницею – ЗМІ

Джерела повідомляють, що Сердюка нібито просувають на посаду в Генпрокуратурі, де він зможе курувати нагляд за законністю роботи митниць

Генерал СБУ Василь Пісний, який засвітився в скандалі з народним депутатом Володимиром Парасюком, хоче зробити свого кума Сергія Сердюка головним контролером за митницею в Генпрокуратурі. Про це повідомляє Depo.ua в матеріалі «Пісний хоче контролювати митницю», пишуть Подробности.

Зазначимо, в грудні минулого року група активістів закликала правоохоронні органи розслідувати злочинну діяльність окремих чиновників на українських митницях, особливо на Одеській. У цьому контексті спливло прізвище побитого Парасюком генерала, а також якогось міліцейського чину Сергія Сердюка, котрого називали кумом генерала Василя Пісного. Сердюк, за словами громадських активістів, безпосередньо займається координацією і контролем махінацій на низових рівнях силових структур. До того ж він має гарні зв'язки в структурах МВС і прокуратури.

Згодом повідомляли, що цей тандем після того, як Одеську митницю очолила Юлія Марушевська, перебрався на інші митниці. Зокрема, на Київську. У пресі писали про ТОВ «Сіріус профі», через діяльність якого бюджет недоотримав $405 млн.

«Правда, інформація про оборудки цієї фірми, «батьками» якої називали Пісного й Сердюка, здебільшого була у соцмережах і на третьорядних інтернет-сайтах. Ніхто з політиків та правоохоронців на ці публікації публічно не реагував, тому вони йшли, як то кажуть, у «свисток», – зазначає видання.

Як повідомляють джерела depo.ua, Сердюка нібито просувають на посаду в Генпрокуратурі, де він зможе курувати нагляд за законністю роботи митниць.

«Якщо це правда, то «щуку» кинуть у річку, адже важко навіть собі уявити суми, які злодійкуваті митники згодні платити, щоб у Києві не помічали їхніх оборудок. Здобути фактичний контроль над митницею – це ж просто золота жила. А ще неважко уявити, скільки посиплеться звинувачень на адресу Генпрокуратури в разі, якщо таке призначення справді відбудеться», – зазначає видання.

Нагадаємо, 19 листопада 2015 року на засіданні антикорупційного комітету Володимир Парасюк після словесної перепалки вдарив Василя Пісного ногою в голову. В коментарях для преси депутат назвав генерала «Антибіотиком» (начебто під таким прізвиськом його знають у кримінальному світі) та звинуватив у незаконних оборудках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: