Слідчі вилучили із кабінету директора табору «Вікторія» 16 карт банку «Південний»

Слідчі вилучили із кабінету директора табору «Вікторія» 16 карт банку «Південний»
Директор табору «Вікторія» Петрос Саркісян
фото: Думская

Також серед вилучених правоохоронцями речей із кабінету підозрюваного є документація з пожежної безпеки

Київський районний суд Одеси наклав арешт на майно, вилучене правоохоронцями в ході обшуку кабінету директора муніципального дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна, де 15 вересня стався страшний пожежа.

Як зазначається в клопотанні слідчого, співробітники Київського ОП оглянули місце події на наступний день після пожежі, 16 вересня, і тоді ж провели обшук. Необхідність накладення арешту пов'язана з тим, що зазначене майно може бути використано в якості речових доказів у кримінальному провадженні про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

Серед вилучених речей - документація з пожежної безпеки, охорони праці, персоналу табору, страховці і багато чому іншому; журнал експлуатації будівель і споруд; ноутбук і 16 карт банку «Південний» із пін-кодами. Суд задовольнив клопотання.

Відзначимо, що така кількість банківських карт вже зацікавила громадські об'єднання. Деякі вважають, що це - свідчення можливих фінансових махінацій.

Нагадаємо, раніше Київський райсуд обрав для директора табору Петроса Саркісяна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що візьме на поруки виховательку, яку зробили винною у смерті дітей в Одесі і буде вимагати, щоб були відкриті кримінальні справи щодо усіх причетних до цієї трагедії. Апеляція стосовно обрання запобіжного захисту для Наталія Янчик відбудеться завтра, 28 вересня.

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала безвісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: