Слідство у справі ізраїльського прем’єра зацікавилося продюсером «12 років рабства»

Слідство у справі ізраїльського прем’єра зацікавилося продюсером «12 років рабства»
Продюсер Арнон Мілчен

Беньямін Нетаньяху зараз проходить за двома розслідуванням за підозрою у хабарництві

«Арнон Мілчен, співробітник ізраїльської розвідки, який став голлівудським продюсером, давно підтримує зв'язки з лідерами своєї рідної країни», - пише The Wall Street Journal. Але тепер у Біньяміна Нетаньяху, прем'єр-міністра Ізраїлю, виникли політичні проблеми через Мілчена.

«У вересні ізраїльська поліція повідомила, що допитала Мілчена, відомого по фінансуванню таких оскароносних фільмів, як «12 років рабства» і «Бердмен», поцікавившись, чи не дарував він Нетаньяху подарунків в обмін на послуги», - йдеться в статті.

Видання нагадує, що Нетаньяху зараз проходить за двома розслідуванням за підозрою у хабарництві. В рамках одного з цих розслідувань був допитаний Мілчен.

Нетаньяху не визнає себе винним. «Згідно із законом дозволяється приймати подарунки від друзів», - заявив він в січні, відповідаючи на питання в Кнесеті.

Офіційний представник Мілчена заявив: «Ми намагаємося з очевидних причин не відповідати на питання на цю тему - про те, чи правдива ця інформація або помилкова і нереалістична».

Описуючи зв'язки Мілчена з ізраїльськими політиками, видання стверджує, що Ехуд Ольмерт придумав назву для фільму «Красуня», а Авігдор Ліберман колись пропонував продюсеру якийсь кіносценарій.

«Якщо вірити повідомленням ізраїльської преси, Мілчен нібито дарував Нетаньяху сигари і ігристе вино вартістю кілька десятків тисяч доларів, а поліція перевіряє версію про те, що Нетаньяху натомість попросив тодішнього держсекретаря США Керрі дати Мілчену американську візу», - йдеться в статті.

Згідно з біографією Мілчена і його інтерв'ю, в 60-ті роки його завербував в розвідку Шимон Перес, заступник міністра оборони Ізраїлю, а згодом прем'єр і президент країни. Мілчен допомагав добувати в США устаткування для таємничої ядерної програми Ізраїлю.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: