Смоленська катастрофа не була випадковістю – міністр оборони Польщі

Смоленська катастрофа не була випадковістю – міністр оборони Польщі

Звіт про Смоленську трагедію фахівці зможуть представити навесні 2018 року

Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

Про це повідомляє Радио Польша.

Міністра запитали, чи є теза, що 10 квітня 2010 року під Смоленськом було вчинено замах, найправдоподібнішою.

«Скажу так: ті матеріали та висновки розслідування, що ми маємо, дозволяють з впевненістю сказати, що це не була випадковість», - сказав Мацеревич.

Він додав, що звіт про трагедію фахівці зможуть представити навесні 2018 року.

Мацеревич вважає, що презентації звіту підкомісії передуватиме «дуже багато дезінформації, багато атак, як особистих, так й інших, на членів комісії і на сам принцип розслідування Смоленської трагедії».

«Можу запевнити в одному: я обов’язково доведу до завершення це завдання, звіт напевно буде представлено, і це буде повністю достовірна доповідь, в основі якої будуть доказові матеріали, а не гіпотези і припущення, що літак, розмах крил якого становить близько 40 метрів, перевернувся з ніг на голову на висоті 5 чи 6 метрів над землею, тобто в основі документу будуть не нісенітниці, а правда», - заявив Мацеревич.

На запитання, чи на остаточні висновки підкомісії чинить великий вплив відсутність доступу до уламків президентського Ту-154М та «чорних скриньок», Мацеревич відповів, що було втрачено декілька днів після катастрофи, «коли був можливим доступ до цих головних доказів», але Польща має «багато доказового матеріалу, що дозволяє представити хід подій».

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища «Сєвєрний», що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: