Смоленська катастрофа: у Польщі заявили про докази двох вибухів на борту літака

Смоленська катастрофа: у Польщі заявили про докази двох вибухів на борту літака
Літак з президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська

Комісія з розслідування Смоленської катастрофи при попередньому уряді фальсифікувала дані експертиз

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив про докази двох вибухів на борту літака Ту-154, який розбився у 2010 році під Смоленськом.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Мацеревич заявив, що комісія з розслідування Смоленської катастрофи при попередньому уряді фальсифікувала дані експертиз, аби не допустити поширення версії про вибух.

«Ми маємо в своєму розпорядженні експертизу, вона збереглася в матеріалах комісії Міллера. І ми можемо підтвердити, що очевидним чином були ідентифіковані два вибухи. Вони точно описані: їх діаметр і місце виникнення», — сказав міністр.

Раніше міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

Він додав, що звіт про трагедію фахівці зможуть представити навесні 2018 року.

Мацеревич вважає, що презентації звіту підкомісії передуватиме «дуже багато дезінформації, багато атак, як особистих, так й інших, на членів комісії і на сам принцип розслідування Смоленської трагедії».

Літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська. В авіакатастрофі загинуло 96 людей, включно з президентом Польщі, його дружиною і високопоставленими польськими політиками. Вони прямували в Росію, щоби взяти участь у траурних заходах до 70-ї річниці розстрілу в Катині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: