Сьогодні в Україні подорожчав газ для населення

Сьогодні в Україні подорожчав газ для населення
Сьогодні в Україні подорожчав газ для населення

Газ для потреб населення з 1 листопада подорожчав на 23,5%

Газ для потреб населення з 1 листопада подорожчав на 23,5%. З урахуванням доставки і ПДВ, нова ціна газу становить 8,55 тис. грн за 1 тис. кубометрів для населення і 8,36 тис. грн - для підприємств ТКЕ. Про це поінформував Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«Нова ціна газу сформована з урахуванням вимог постанови Кабінету міністрів України від 19.10.2018 р. № 867, що затверджує нове Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», - повідомляв НАК.

Відтак ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах Положення про покладення спеціальних обов'язків становить 7482,61 грн за 1 тис. кубометрів з урахуванням ПДВ. Втім, зазначена ціна не враховує вартості доставки газу, його розподілу та ПДВ на ці операції.

Кінцева ціна газу для населення становить 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго – 8361,85 грн.

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By замість програми розширеного фінансування EFF, що завершується наступного березня.

Як повідомлялося, ціни на тепло зростуть протягом місяця після підвищення ціни на газ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: