Соратник Порошенка таємно інвестує гроші у Німеччині, - ЗМІ

Соратник Порошенка таємно інвестує гроші у Німеччині, - ЗМІ
Борис Ложкін

Першим проектом Ложкіна стала нерухомість у Німеччині

Колишній глава Адміністрації президента Порошенка, медіамагнат Борис Ложкін анонімно інвестує гроші в Німеччині.

Про це йдеться у розслідуванні DW.

Ложкін у 2016 році пішов з АП та став радником Порошенка й секретарем Національної інвестиційної ради. За даними розслідування, вже за два дні після звільнення з держслужби довірена особа Ложкіна створила на Кіпрі компанію Ensitar Limited. 

Бенефіціаром цієї компанії Ложкін став лише у березні 2017 року. Ці дані з реєстру Кіпру мають у розпорядженні журналісти.

42979036_401

Зазначається, що кіпрська компанія Ложкіна була створена саме для закордонних інвестицій. Першим проектом Ложкіна стала нерухомість у Німеччині.

У липні 2017 Ensitar Limited придбала 49% акцій створеної Liwon Hilden GmbH. 51% цієї компанії належить німецькій компанії Liwon Real Estate GmbH. Остання реалізує проекти з будівництва комерційної та житлової нерухомості по всій території Німеччини, а також купляє земельні ділянки.

«Для фінансування будівництва залучаються інвестори, в тому числі й іноземні, такі як Борис Ложкін», — кажуть автори роззслідування.

У німецькому місті Хільден Liwon Real Estate GmbH разом з Ложкіним планують до кінця 2019 року побудувати житловий комплекс на 115 квартир з магазинами та підземним паркігом. Комплекс будують на місці старого торгового центру, який незабаром знесуть.

Партнери Ложкіна — Liwon Real Estate GmbH — відмовилися відповісти, хто є інвестором проекту та на які кошти він фінансується. Німецька компанія заявила, що це «конфіденційна інформація».

За даними німецького торгового реєстру, виконавчим директором заснованої в 2017 році компанії-забудовника Liwon Hilden GmbH є колишній український міністр Андрій Пивоварский.

Згідно з німецьким законом про боротьбу з відмиванням коштів, Пивоварський мав внести імена бенефіціарів до реєстру прозорості, але цього не зробив.

До слова, Al Jazeera також пов’язала виключення Ложкіна зі складу Національної інвестиційної ради після того, як телеканал Al Jazeera подав запит про розслідування щодо продажу медіахолдингу UMH Сергію Курченку.

Телеканал запевняв, що зв’язався із Порошенком та Ложкіним у вівторок, 6 лютого, а у середу Порошенко розпорядився вивести зі складу Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: