Співробітника Генпрокуратури піймали на крупному хабарі

Співробітника Генпрокуратури піймали на крупному хабарі
Фото: НАБУ

Старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень вимагав від двох підозрюваних 20 тис. дол.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції ГПУ 5 жовтня викрили на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол. прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як встановило слідство, посадовець ГПУ,  старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. дол. за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від пропозиції старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

«За умовами «угоди», 20 тис. дол. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. дол.— як завдаток, решта (5 тис. дол.) — перед скеруванням до суду укладених між ним, як прокурором у кримінальному провадженні, та підозрюваними, угод про визнання винуватості», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що посадовця ГПУ було викрито на гарячому. Під час обшуків детективами НАБУ виявлено хабар у розмірі 15 тис. дол.

Раніше повідомлялося, що громадянин, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, запропонував співробітнику Генеральної прокуратури хабар у розмірі 15 тис. дол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: