«Справа 2 серпня»: Генпрокуратура викликала на допит заступника Авакова

«Справа 2 серпня»: Генпрокуратура викликала на допит заступника Авакова
Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий

Ярового допитають як свідка щодо неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами ГУ МВС в Одеській області

Заступника глави МВС Сергія Ярового викликали до Генеральної прокуратури України на допит як свідка в рамках кримінального провадження за фактами неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами ГУ МВС України в Одеській області під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року і захоплення 04.05.2014 будівлі Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Крім того, Ярового допитають у рамках розслідування щодо перевищення службових повноважень посадовими особами ГУ МВС України, у результаті чого з ізолятора тимчасового утримання 04.05.2014 незаконно звільнені 63 людини з числа учасників масових заворушень.

«Громадянин Яровий Сергій Анатолійович, який станом на 02.05.2014 перебував на посаді заступника Міністра внутрішніх справ України, відповідно до вимог ст. ст. 133, 135 КПК України викликається на 11:00  08 серпня 2017 року до старшого слідчого в особливо важливих справах третього слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Зіньковського І.П.», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Унаслідок конфлікту і подальшої пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 осіб, понад 200 дістали поранення. Події 2 травня 2014 року в Одесі активно використовувала російська пропаганда для нагнітання антиукраїнських настроїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: