Справа Колмогорова: Генпрокуратура оприлюднила нові подробиці

Справа Колмогорова: Генпрокуратура оприлюднила нові подробиці

Експерти констатували, що куля, з якої був здійснений постріл, відповідає калібру кулі з автомата, яким користувався Колмогоров

Перш ніж прикордонник Сергій Колмогоров у вересні 2014 року відкрив вогонь по транспортному засобу біля Маріуполя, він отримав наказ перевірити його. Про це під час брифінгу заявив начальник слідчого управління ГПУ Віталій Панченко.

«Як встановлено органами досудового розслідування, перед відкриттям вогню Колмогоровим був наданий наказ на перевірку транспортного засобу. Це було оголошено сьогодні в залі судового засідання і було констатовано текст, позицію і формулювання обвинувачення, яке було досліджено і перевірено рішенням першої та апеляційної інстанції», – зазначив він.

Панченко повідомив, що за результатами проведення комплексу судових експертиз було констатовано і визначено напрямок і траєкторію руху кулі, яка була випущена і була у причинно-наслідковому зв’язку з настанням смерті потерпілої.

«Із позиції, яка була досліджена експертно і перевірена у суді шляхом допиту експерта, було встановлено, що куля випущена з місця, де знаходився Колмогоров. У суді також встановлено, що інших співслужбовців Колмогорова на вказаному місці не було. Тому в органу досудового розслідування були і є підстави обвинувачувати Колмогорова у питанні здійснення пострілу саме з цього місця, що і було зроблено. Тому шляхом аналізу всіх доказів слідчі прийняли рішення, прокурор його затвердив, щодо надання правової кваліфікації діям Колмогорова в цій частині – саме тієї, яка була констатована і підтверджена рішеннями двох інстанцій судів», – розповів прокурор.

Панченко також додав, що балістична експертиза констатувала, що калібр кулі відповідає 5,45.
«Тобто калібр, який використовується автоматом Калашникова, який був ввірений у службове користування Колмогорову», – наголосив він.

Як повідомлялось, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільний і кримінальних справ визнав прикордонника Сергія Колмогорова невинуватим у вбивстві цивільної особи під Маріуполем 7 вересня 2014 року і звільнив його з-під варти в залі суду. Президент Петро Порошенко привітав рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ відправити на перегляд справу Колмогорова.

Нагадаємо, 2 листопада ВССУ розпочав засідання у справі Колмогорова і відразу прийняв рішення про перенесення засідання на 6 листопада у зв'язку з неявкою військового прокурора.

Як повідомлялося, Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: