Справи Майдану: ГПУ не знайшла доказів стрілянини по людях із дахів адмінбудівель

Справи Майдану: ГПУ не знайшла доказів стрілянини по людях із дахів адмінбудівель
Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк

Слідство вважає, що снайпери УДО, «Альфи» й «Сокіла», які перебували під час розстрілів на дахах адмінбудівель, в той момент не стріляли

Генеральна прокуратура перевіряє всі дані про постріли на Майдані у лютому 2014 року, проте досі не має доказів участі в розстрілах «третьої сторони».

Про це повідомив DT.UA керівник головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк. 

За його словами, зокрема, Генпрокуратура не має інформації про постраждалих внаслідок пострілу з готелю «Україна» 20 лютого. «Даних про те, що хтось постраждав від того пострілу, не виявлено», - сказав Горбатюк.

Він зазначив, що триває розслідування щодо фактів усіх пострілів, які вчинялися під час протестних акцій, зокрема щодо «пострілів, зроблених, за попередніми даними, з будівлі консерваторії, від яких загинули працівники міліції», також іде перевірка наявності снайперів.

«Справді, того дня снайпери УДО і спецпідрозділів «Альфа» та «Сокіл» перебували на дахах Кабміну, Адміністрації Президента тощо, але на цей час у нас немає даних про те, що вони стріляли», - сказав Горбатюк, додавши, що на даний момент участь «третьої сторони» у розстрілах на Майдані залишається непідтвердженою.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ГПУ обшукала та допитала як свідків колишніх депутатів від партії «Свобода» Олександра Сича, Олега Панькевича та Ігоря Янківа на предмет пострілу з вікна номеру готелю «Україна» 20 лютого 2014 року, оскільки, за даними слідства, цю кімнату в той час могли винаймати вказані депутати.

Як повідомлялося, керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк бурхливо відреагував на критику від генпрокурора Юрія Луценка і те, що в його департаменту забрали «велику кримінальну справу» щодо Віктора Януковича. Він пішов на лікарняний, але не відмовився від коментарів ЗМІ, де наголошував, що робить для розслідування справ Майдану все, що може.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: