США, Британія і Франція внесли до Радбезу ООН проект резолюції щодо Сирії

США, Британія і Франція внесли до Радбезу ООН проект резолюції щодо Сирії

Документ передбачає створення «незалежного механізму для розслідування» хіматак

США, Великобританія і Франція передали країнам-членам РБ ООН свій проект резолюції щодо Сирії, що засуджує застосування в ній хімічної зброї і вимагає створення незалежного механізму розслідування таких інцидентів.

Про це повідомляє AFP.

Як наголошується в проекті резолюції засуджуються «в категоричній формі всі випадки застосування хімічної зброї в Сирії, особливо атаки в Думі 7 квітня». Він передбачає створення незалежного механізму для розслідування» таких інцидентів, «заснованого на принципах об'єктивності та професіоналізму».

Так, проект, підготовлений французькою делегацією, закликає владу Сирії до співпраці з Організацією по забороні хімічної зброї.

Крім того, автори документа вимагають встановлення «міцного перемир'я», а також «безперешкодного доступу для гуманітарної допомоги» та «медичних евакуацій».

Крім того, у частини проекту, що стосується політичного врегулювання, йдеться про необхідність участі уряду Сирії в «межсирійських переговорах сумлінно, в конструктивній манері і без попередніх умов».

Раніше повідомлялося, що на військовій базі в Джебель-Азан в сирійському окрузі Алеппо в результаті вибуху загинули кілька людей.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своїй телевізійній заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Анкара вважає обґрунтованою реакцією операцію США, Великобританії і Франції проти режиму Башара Асада.

Щонайменше шестеро військовослужбовців сирійських урядових військ зазнали поранень унаслідок авіаударів США, Франції та Великобританії.

Президент РФ Володимир Путін зробив спеціальну заяву

Уряд ФРН підтримав дії США, Великобританії та Франції, які в ніч на суботу, 14 квітня, завдали ракетного удару по цілях у Сирії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: