Бомбардування Сирії: Путін зробив спеціальну заяву (повний текст)

Бомбардування Сирії: Путін зробив спеціальну заяву (повний текст)
Путін

Путін заявив, що історія помститься США за їх удари по Сирії

Президент Російської Федерації Володимир Путін назвав актом агресії бомбардування Сирії, які здійснили США, Франція і Велика Британія у відповідь на хімічну атаку у цій країні. Відповідна заява опублікована Кремлем.

«Без санкції Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, в порушення Статуту ООН, норм і принципів міжнародного права здійснений акт агресії проти суверенної держави, яка знаходиться на передньому краї боротьби з тероризмом», - сказано у ній.

Хімічну атаку в Сирії Путін назва інсценуванням.

Путін додав, що «історія розставить все по своїх місцях».

Наводимо текст заяви повністю.

«14 квітня США за підтримки своїх союзників завдали ракетного удару по об'єктах збройних сил і цивільної інфраструктури Сирійської Арабської Республіки. Без санкції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, в порушення Статуту ООН, норм і принципів міжнародного права здійснений акт агресії проти суверенної держави, яка знаходиться на передньому краї боротьби з тероризмом.

Знову, як і рік тому, коли США атакували в Сирії авіабазу «Шайрат», як привід використано інсценування застосування отруйних речовин проти цивільного населення - на цей раз в Думі, передмісті Дамаска. Російські військові експерти, побувавши на місці мнимого інциденту, не виявили слідів застосування хлору або іншої отруйної речовини. Жоден місцевий житель не підтвердив факт хімічної атаки.

Організація із заборони хімічної зброї направила до Сирії своїх фахівців для з'ясування всіх обставин. Але група західних країн цим цинічно знехтувала, зробивши військову акцію, не дочекавшись результатів розслідування.

Росія дуже серйозно засуджує напад на Сирію, де російські військовослужбовці допомагають законному уряду в боротьбі з тероризмом.

Своїми діями США ще більше посилюють гуманітарну катастрофу в Сирії, несуть страждання мирному населенню, по суті потурають терористам, що сім років терзали сирійський народ, провокують нову хвилю біженців з цієї країни і регіону в цілому.

Нинішня ескалація ситуації навколо Сирії чинить руйнівну дію на всю систему міжнародних відносин. Історія розставить все по своїх місцях, і вона вже поклала на Вашингтон важку відповідальність за криваву розправу з Югославією, Іраком, Лівією.

Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення агресивних дій США і їх союзників».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своїй телевізійній заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російські військові порахували кількість ракет, випущених по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Анкара вважає обґрунтованою реакцією операцію США, Великобританії і Франції проти режиму Башара Асада.

Щонайменше шестеро військовослужбовців сирійських урядових військ зазнали поранень унаслідок авіаударів США, Франції та Великобританії.

Читайте також 

«Це схоже на Судний день, коли навколо – смерть». The New York Times опублікувала свідчення про хімічну атаку у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: