Туреччина підтримала удари США, Франції і Британії по Сирії

Туреччина підтримала удари США, Франції і Британії по Сирії

Операція проти режиму Асада стала проявом совісті людства, заявили у МЗС Туреччини

Анкара вважає обґрунтованою реакцією операцію США, Великобританії і Франції проти режиму Башара Асада, йдеться в заяві МЗС Туреччини.

«Туреччина вітає операцію в Сирії, що стала відповіддю на хіматаку 7 квітня в місті Дума. Військова операція, здійснена вранці 14 квітня, проти режиму Асада стала проявом совісті людства», - йдеться в документі.

У заяві привертається увага до наявності серйозних підстав підозрювати прихильників Асада в причетності до хіматаки в передмісті Дамаска.

Застосування зброї масового ураження проти мирного населення - злочин проти людяності, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві Туреччини.

«Список військових злочинів і злочинів проти людяності, здійснених режимом Башара Асада в період конфлікту, який триває вже більше семи років, загальновідомий. Міжнародне співтовариство розділяє єдину позицію з даного питання. Вся світова спільнота, особливо, країни члени Ради безпеки ООН, повинні узгодити спільні кроки у відповідь на застосування хімічної зброї. Туреччина вважає важливим, щоб подібного роду злочину не залишалися безкарними і вживалися заходи щодо притягнення до відповідальності сил, причетних до злочинів проти людяності», - йдеться в документі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своїй телевізійній заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російські військові порахували кількість ракет, випущених по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Читайте також 

«Це схоже на Судний день, коли навколо – смерть». The New York Times опублікувала свідчення про хімічну атаку у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: