США не будуть домовлятися з Росією за спинами українців, - Волкер

США не будуть домовлятися з Росією за спинами українців, - Волкер

Курт Волкер

Дипломат наголосив, що Україна є одним з пріоритетних напрямків міжнародної політики адміністрації чинного президента США Дональд Трампа

Спеціальний представник США щодо України Курт Волкер запевнив, що Вашингтон не збирається укладати окремої угоди з Росією стосовно вирішення воєнного конфлікту на Донбасі, не підключаючи до процесу Київ та європейські країни. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Цього абсолютно точно не відбудеться. Таких речей немає, і не буде жодної окремої угоди над головами українців або за спинами європейців», - сказав Волкер.

Він повідомив, що напередодні зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, яка відбулась минулого тижня у Мінську, він перебував у тісному контакті з українського питання з представниками Німеччини та Франції.

«США чітко дали зрозуміти, що ми цілком підтримуємо мирний процес у «нормандському форматі». Ми не маємо намірів ставати його частиною або очолювати його», - запевнив Волкер.

Дипломат також наголосив, що Україна є одним з пріоритетних напрямків міжнародної політики адміністрації чинного президента США Дональд Трампа.

«Вона є важливою. Є багато інших речей у двосторонніх відносинах між США та Росією, які є важливими... Є такі міжнародні проблеми, як Сирія та Північна Корея. Вони усі важливі, але Україна є також важливою», - зазначив Волкер.

За його словами, Вашингтон вважатиме політику щодо України успішною, якщо буде відновлено її територіальну цілісність та гарантовано безпеку для усіх українців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: