США та ЄС вимагають від Росії звільнити кримського татарина Бекірова

США та ЄС вимагають від Росії звільнити кримського татарина Бекірова
Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до Криму 12 грудня

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який був затриманий в незаконно анексованому Криму, знаходиться під загрозою

Представництво ЄС в Україні закликало звільнити кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це повідомляється у Twitter відомства.

«Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який був затриманий в незаконно анексованому Криму, знаходиться під загрозою. Він повинен бути негайно звільнений і йому повинна бути терміново надана медична допомога», - йдеться в повідомленні.

Також посольство США в Україні закликало РФ звільнити Бекірова. У заяві посольства відзначили його важкий стан здоров’я та те, що РФ не надає йому належну медичну допомогу.

«Ми закликаємо Росію звільнити Едема Бекірова, стан здоров‘я якого дуже важкий, і йому не надають медичну допомогу. Ми стоїмо разом з усіма несправедливо затриманими українськими політв’язнями та закликаємо Росію звільнити їх негайно», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 19 грудня незаконно затриманому в Криму окупаційною владою Едему Бекірову пред'явлено звинувачення в «незаконному придбанні, зберіганні й носінні боєприпасів і вибухових речовин».

Як відомо, житель с. Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до Криму 12 грудня. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів.

13 грудня підконтрольний Кремлю суд заарештував Бекірова на два місяці.

За словами адвоката, Бекірову, який хворіє на діабет, в СІЗО не надають медичну допомогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: