Адвокат розповів, як в СІЗО ігнорують хворого на діабет Бекірова

Адвокат розповів, як в СІЗО ігнорують хворого на діабет Бекірова

13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці

За словами адвоката, незважаючи на слабкий стан здоров’я, Бекірова помістили в загальну камеру

Заарештованому підконтрольним Росії Київським районним судом Сімферополя кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який хворіє на діабет, в СІЗО не надають медичну допомогу.

Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладин.

«З 13 грудня йому не була зроблена жодна перев’язка ампутованої ноги, хоча, згідно з рекомендаціями лікаря, таких перев'язок йому повинні робити 2-3 на день... З 13 грудня він бачив лікаря тільки раз – вчора. Лікар викликала його до себе, опитала і навіть не оглядала. Відповідно, вона хотіла, щоб він зняв бинт з ампутованої ноги. Але так як перев’язувального матеріалу немає – він відмовився це робити, тому що буде відкрита рана. Відповідно, ніякої медичної допомоги йому не надається», – розказав Ладин.

За його словами, запасу ліків, які мав з собою Бекіров, вистачить ще на день.

«Родичі передали йому чергову порцію (ліків – ред.). У нього закінчилися таблетки, які він приймає в зв'язку з цукровим діабетом, і зараз йому медсанчастина надала якийсь аналог цих таблеток, але наскільки він пояснив – це не те, що йому потрібно», – повідомив адвокат.

Він зазначив, що незважаючи на слабкий стан здоров’я, Бекірова помістили в загальну камеру.

«Ми зареєстрували скаргу прокурору по нагляду за законністю в виправних установах. Одна з основних позицій в скарзі - це те, що хвороби, якими хворий Едем Бекіров, входять в список тих, наявність яких не дозволяє обирати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - додав Ладин.

18 грудня дочка Бекірова повідомила, що її батькові досі не передали ліки.

Федеральна служба виконання покарань РФ не коментує інформації про ненадання медичної допомоги Бекірову.

Нагадаємо, житель с. Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до Криму 12 грудня. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів.

Пізніше чоловіка доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. 13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці.

Окупанти закидають Бекірову поширення і транспортування більш 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів, повідомила юрист Ліля Гемеджи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: