США запровадили санкції проти іранської турфірми через зв’язки з тероризмом

США запровадили санкції проти іранської турфірми через зв’язки з тероризмом
Мінфін США

Міністерство фінансів США внесло в санкційний список компанію Mahan Travel and Tourism Sdn Bhd

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти іранської туристичної компанії Mahan Travel and Tourism Sdn Bhd, зареєстрованої в Малайзії, через фінансові операції, пов'язані з доставкою зброї та бойовиків у Сирію.

Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства.

«Офіс контролю за зовнішніми активами (OFAC) міністерства фінансів США запровадив санкції проти компанії Mahan Travel and Tourism Sdn Bhd, зареєстрованої в Малайзії як агентство з продажу, через активність, яка здійснювалась від імені іранської авіакомпанії Mahan Air», - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що авіакомпанія Mahan Air ще раніше була включена до списку санкцій США, пов'язаних з терористичною діяльністю.

«Mahan Air здійснює регулярні рейси до Сирії для підтримки режиму Асада, а також доставки зброї, іноземних найманців та іранських бойовиків, які сіють насильство та безлад у всьому регіоні», - заявив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучін.

У цьому зв'язку глава мінфіну попередив інші компанії і країни щодо необхідності утриматися від співпраці з Mahan Air та розірвати всі існуючі контракти.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати згідно із законодавством 2017 року розширили санкції проти Росії через її кібердіяльність. Таке рішення ухвалило міністерство фінансів США. Санкції стосуються п’ятьох російських суб’єктів та ще трьох фізичних осіб.

Також США запровадили персональні санкції проти шістьох осіб у Лівії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: