Стала відома програма отримання Томосу

Стала відома програма отримання Томосу
Митрополит Помісної церкви України отримає Томос на автокефалію у Стамбулі

Підписання Томосу відбудеться 5 січня, вручення - 6 січня

Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5-6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Як зазначили в прес-службі, програмою візиту на 5 січня передбачено зустріч голови Верховної Ради Андрія Парубія і президента Порошенка з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського патріархату та зустріч із вселенським патріархом Варфоломієм.

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу вселенським патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому храмі Св. Георгія. По завершенню процедури підписання Томосу прозвучать заяви: вселенського патріарха Варфоломія митрополита Київського і всієї України Епіфанія, президента Порошенка.

Згідно з програмою, 6 січня члени української делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці Золотий ріг.

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в Патріаршому храмі Св. Георгія.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної Української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: