Стало відомо, коли суд розгляне позов Саакашвілі до міграційної служби

Стало відомо, коли суд розгляне позов Саакашвілі до міграційної служби

Михайло Саакашвілі 

Фото: Главком 

Напередодні міграційна служба України офіційно відмовилась визнавати Саакашвілі біженцем

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі до Управління Державної міграційної служби України у Київській області і призначив засідання на 12 грудня.

Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook.

«Судове засідання відбудеться 12 грудня. Позивач просить суд визнати незаконною бездіяльність Управління ДМС в Київській області щодо проведення розгляду заяви Михайла Саакашвілі щодо визнання його особою, яка потребує додаткового захисту, подану до Управління державної міграційної служби України в Київській області 26 жовтня 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Позивач також просить зобов'язати Управління ДМС в Київській області розглянути згідно з вимогами закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» заяву Саакашвілі щодо визнання його особою, яка потребує додаткового захисту, подану до ГУ ДМС у Львівській області 11 вересня 2017 року.

Як відомо, 26 липня 2017 року президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: