Стало відомо, у чому звинувачують Саакашвілі: опубліковані матеріали кримінальних справ

Стало відомо, у чому звинувачують Саакашвілі: опубліковані матеріали кримінальних справ
Михайло Саакашвілі

Головний прокурор Грузії стверджує, що є достатньо свідчень для обгрунтованого припущення, що Саакашвілі, за попередньою змовою з групою осіб з використанням службового становища, зробив велику розтрату

ЗМІ оприлюднилии документи прокуратури Грузії щодо кримінальної справи стосовно екс-президента Михайла Саакашвілі.

Зокрема, головний прокурор Грузії стверджує, що є достатньо свідчень для обгрунтованого припущення, що Саакашвілі, за попередньою змовою з групою осіб з використанням службового становища, зробив велику розтрату.

Витрати на президентську діяльність Саакашвілі здійснювалися за рахунок коштів адміністрації президента Грузії й «Агентства державного забезпечення», пише «Обозреватель».

Було встановлено, що візит до Грузії масажиста Дороті Штейн, відомої як «Доктор Дот», було здійснено з представницьких витрат президента.

Всього в період 2009-2013 років для особистих цілей Саакашвілі з держбюджету було витрачено 8,8 млн ларі, куди входило навчання його дітей, витрати на особистого кухаря, косметичні послуги і покупку костюмів.

1_24

2_19

3_10

4_10

5_04

6_05

Також повідомляється, що Міхайло Саакашвілі «скоїв перевищення посадових повноважень із застосуванням зброї і насильства», а також «здійснив організацію умисного заподіяння групою осіб тяжкої шкоди здоров'ю». У справі йдеться, що Саакашвілі дав розпорядження своїм підлеглим розправитися з депутатом парламенту Валерієм Гелашвілі, який написав критичну статтю про президента.

8_03

9_01

10

11_01

Прокуратура клопотала про арешт екс-президента Грузії за цією справою.

12

13

14_01

15_01

16

17

18

19

20

Зазначимо, за даними польських ЗМІ, Саакашвілі відвідав Польщу, де виступив на присвяченому річниці Варшавського повстання заході.

Прокуратура Грузії звернулася до Польщі через візит Саакашвілі.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Він стверджує, що президент України Петро Порошенко позбавив його громадянства, щоби прибрати політичного конкурента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: