Степанов пояснив, чому в Україні досі немає електронних лікарняних

Степанов пояснив, чому в Україні досі немає електронних лікарняних

Е-лікарняних в Україні досі немає через технічні проблеми

В Україні планували запровадити електронний лікарняний із 1 квітня 2020 року

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що електронні лікарняні в Україні не вводяться через технічні проблеми, які виникли, зокрема, у зв’язку з поширенням Covid-19.

Про це він сказав на брифінгу 23 квітня.

«Проєкт електронного лікарняного - це спільна робота Міністерства охорони здоров’я та Мінсоцу. В березні був підписаний тимчасовий порядок, затверджений Кабінетом міністрів, але зараз є певні технічні проблеми, які, в тому числі, виникли у зв’язку з нагальною ситуацією з Covid-19. Тому в нас є відповідні затримки щодо введення саме електронного лікарняного», - сказав Степанов.

Як повідомлялось, в Україні планували запровадити електронний лікарняний із 1 квітня 2020 року.

На початку березня 2020 року Кабінет міністрів увалив постанову «Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності», якою затвердив введення електронних лікарняних з 1 квітня.

Як повідомлялось, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків, це на 111 випадків більше ніж учора.


У МОЗ заявили, що причиною спалаху коронавірусу в Україні стали порушення карантину під час вербного тижня та безпосередньо на Великдень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: