В уряді анонсували пом'якшення карантину в травні

В уряді анонсували пом'якшення карантину в травні
На думку прем'єра, послаблення карантину дозволить повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров'я українців і дасть старт розігріву економіки

З 11 травня в Україні можуть дозволити торгівлю непродовольчими товарами і роботу об'єктів побутових послуг

Кабінет міністрів планує пом'якшити карантинні заходи з 11 травня 2020 року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За словами прем'єра, якщо все буде добре, то з 11 травня можна буде говорити про відкриття парків і скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об'єктів побутових послуг.

«І, можливо, інші пом'якшувальні заходи, які також будуть анонсовані в залежності від розвитку ситуації в перших числах травня. Такі дії дозволять повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров'я українців і дадуть старт розігріву економіки», - заявив Шмигаль.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 11 травня.

Раніше Шмигаль розповів про два піки коронавірусу в Україні. За розрахунками НАН, в Україні очікується ще два піки коронавіруса - наприкінці квітня і між 3 і 8 травня.

Як повідомлялося, 21 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на найближчому засіданні уряду МОЗ пропонуватиме продовжити карантинні заходи в Україні до 12 травня, але з деякими послабленнями обмежень, зокрема пропонуватиметься відкриття музеїв, парків та бібліотек.

Також, за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, карантин в Україні можуть продовжити і після 12 травня.


Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: