Столиця штату Техас визнала Голодомор геноцидом

Столиця штату Техас визнала Голодомор геноцидом

Пам'ятник жертвам Голодомору 1932-1933 років у Вашингтоні

Мер міста Остін видав спеціальну прокламацію, яка встановила 10 листопада 2018 Днем пам'яті жертв Голодомору

Мер столиці американського штату Техас, міста Остіна, підписав документ про вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні та визнання цієї трагедії геноцидом українського народу.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook в середу, 17 жовтня.

«Столиця штату Техас, місто Остін, офіційно приєдналася до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні», - повідомили в українському дипломатичному представництві.

Мер міста Стів Адлер видав спеціальну прокламацію, яка встановила 10 листопада 2018 Днем пам'яті жертв цієї трагедії. У документі зазначено: «В цьому році виповнюється 85 років маловідомої рукотворної катастрофи геноциду 20-го століття, відомої як Голодомор в Україні».

У дипломатичній місії України подякували владі міста Остін і українській громаді "за вагомий внесок у наші спільні зусилля з відновлення історичної справедливості".

Нагадаємо, 13 жовтня губернатор штату Юта підписав декларацію про вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, а також оголосив 24 листопада 2018 року Днем пам'яті українського Голодомору-геноциду. Юта стала 13 штатом США, який визнав український Голодомор геноцидом.

4 жовтня Сенат США визнав Голодомор в Україні геноцидом. Сенатори одноголосним рішенням прийняли двопартійну резолюцію про Голодомор 1932-1933 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: