Стримати глобальне потепління: в ООН закликають звести до нуля викиди вуглекислого газу

Стримати глобальне потепління: в ООН закликають звести до нуля викиди вуглекислого газу
Ілюстративне фото

За даними експертів, це допоможе уникнути серйозних наслідків для життя на планеті

У світі необхідно істотно скоротити викиди вуглекислого газу, щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5 градусів за Цельсієм. Про це йдеться в доповіді Міжурядової групи експертів по зміні клімату (IPCC) ООН, передає РБК-Україна.

У IPCC порахували, що для необхідних змін в енергетичному секторі потрібно близько 2,1 млрд євро. У той же час викиди вуглекислого газу необхідно скоротити на 24% до 2030 року (порівняно з 2010), а до 2050 року - звести до нуля.

За даними експертів, зростання глобального потепління на рівні 1,5 градуса необхідно обмежити, щоб уникнути серйозних наслідків для життя на планеті. На сьогодні фіксується підвищення температури приблизно на 1 градус порівняно з доіндустріальною епохою. Як наслідок, це призводить до екстремальних погодних умов, підвищення рівня моря і танення льодовиків.

Зазначимо, мета Паризької угоди по клімату - до кінця століття утримати глобальне потепління в межах 2 градусів у порівнянні з доіндустріальною епохою. Обмеження глобального потепління 1,5 градусами прописано в ній як додаткова мета.

Раніше вчені з'ясували, що берегова ерозія вічної мерзлоти в Арктиці прискорює глобальне потепління.

У лютому Європарламент затвердив правила скорочення викидів вуглекислого газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: