США виходять з протоколу про виконання рішень Міжнародного суду ООН

США виходять з протоколу про виконання рішень Міжнародного суду ООН
Міжнародний суд ООН

Вихід з протоколу пов'язаний з позовом Палестини через перенесення посольства США у Єрусалим

Президент США Дональд Трамп вирішив вийти з опціонального протоколу про обов'язкове вирішенні спорів до Віденської конвенції в Міжнародному суді ООН.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, пише Reuters.

Болтона повідомив, що вихід з протоколу пов'язаний з позовом Палестини.

«Це у зв'язку з позовом, що оскаржує перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму, поданим так званою державою Палестина», - сказав Болтон.

За його словами, США не виходять із самої Віденської конвенції, і закликав всіх інших підписантів виконувати взяті на себе зобов'язання.

Як зазначається, раніше США визнавали юрисдикцію Міжнародного суду лише частково.

Нагадаємо, наприкінці вересня Палестина подала до Міжнародного суду ООН позов проти США у зв'язку з перенесенням американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

На думку палестинської сторони, рішення американської влади суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини 1961 року.

6 грудня 2018 року президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і розпорядився перенести туди американське посольство.

Як відомо, 14 травня в Єрусалимі офіційно відкрили посольство США. 

На знак протесту тисячі палестинських протестувальників зібралися біля адмінкордону Сектору Газа. Вони кидали каміння і намагалися прорватися. Ізраїльські військові відкрили вогонь. Внаслідок сутичок загинули щонайменше 52 палестинця.

Посол України в Ізраїлі не був присутній на офіційній церемонії перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: