Суд дозволив заарештувати австрійських менеджерів Мартиненка, - ЗМІ

Суд дозволив заарештувати австрійських менеджерів Мартиненка, - ЗМІ
Суд дозволив заарештувати австрійських менеджерів Миколи Мартиненка
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Кримінальне провадження стосовно Ейбергера та Ляпінш було виділено в окреме провадження у вересні 2017 року

Київський апеляційний суд відмовився скасувати ухвали про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою для директорів австрійського товариства «Steuermann» Вольфганга Ейбергера та Марії Ляпінш, яких оголошено у міжнародний розшук.

Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на відповідні ухвали суду від 29 жовтня.

Кримінальне провадження стосовно Ейбергера та Ляпінш було виділено в окреме провадження у вересні 2017 року.

31 серпня 2017 року їм було повідомлено про підозру, а 29 вересня 2017 року – оголошено у міжнародний розшук.

«Запобіжні заходи відносно Ейбергера та Ляпінш були обрані Солом’янським райсудом Києва 27 квітня 2018 року. Суд визнав доведеною наявність обґрунтованої підозри та існування ризиків у їхній поведінці та постановив, що після їх затримання протягом 48 годин має бути вирішене питання про застосування до них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою або зміну на більш м’які», – зазначає видання.

20 вересня Київський апеляційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для ще одного фігуранта зі «справи Мартиненка» – Євгена Буги, який теж перебуває у розшуку.

Вольфганг Ейбергер та Марія Ляпінш – директори австрійського товариства «Steuermann», якому ДП «СхідГЗК» переплатило у 2014-2016 роках 17,29 млн доларів за уранову сировину. За даними слідства, роль «Steuermann» зводилася лише до отримання коштів від українського держпідприємства, у той час усі поставки на «СхідГЗК» насправді здійснило ТОВ «Степногірський гірничо-хімічний комбінат» (Казахстан). 

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд столиці 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка. Державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

Як відомо, крім самого екс-нардепа Мартиненка у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями «Нафтогазу України», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «СхідГЗК» та «Ядерного палива».

Раніше повідомлялося, що 1 серпня Апеляційний суд Києва задовольнив звернення екс-депутата Миколи Мартиненка та зобов’язав Шевченківський райсуд Києва почати розгляд по суті справи, в якій фігурує Мартиненко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: