Суд надав НАБУ доступ до декларацій Лещенка у справі про купівлю квартири

Суд надав НАБУ доступ до декларацій Лещенка у справі про купівлю квартири

Детективи на місяць отримали доступ до декларацій Лещенка про доходи за 2015 та 2016 рік із розкриттям конфіденційної інформації

Солом’янський районний суд Києва 6 квітня надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до декларацій про доходи народного депутата Сергія Лещенка у провадженні, відкритого 22 лютого за статтею про незаконне збагачення. Рішення оприлюднене 12 квітня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ім’я народного депутата в документі не вказане, однак зазначені в ньому дані про доходи й видатки збігаються з тими, що задекларував Лещенко.

Згідно з ухвалою суду, детективи на місяць отримали доступ до декларацій про доходи за 2015 та 2016 рік із розкриттям конфіденційної інформації.

У суді зазначають, що, за даними детективів, 31 серпня 2016 року народний депутат купив квартиру за 7 550 000 гривень, «законність підстав набуття яких не підтверджується доказами».

«У даному кримінальному провадженні встановленню підлягає розмір заощаджень ОСОБА_3 (Лещенка – ред.) для їх подальшого співставлення до його доходами для перевірки можливості здійснити покупку квартири за 7 500 000 гривень», – йдеться в тексті рішення.

Сам Лещенко наразі не коментував рішення суду.

Раніше невідомі повісили пам'ятну дошку Сергію Лещенко на будинок, де він придбав житло за 7,5 мільйонів. Дошка містила фотографію народного депутата та перелік спонсорів, які нібито допомагали у купівлі житла депутатом. Висіла пам'ятка трохи більше 5 годин, хто повісив її на будівлю невідомо, хоча на будинку і стоїть камера спостереження.

Нагадаємо, у грудні 2017 року народний депутат Сергій Лещенко вперше показав на телебаченні свою квартиру на 192 квадрати вартістю понад 7 млн грн.

Як відомо, Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника «Української правди» Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: