Суд у справі фігуранта «газової справи» Постного перенесено на завтра

Суд у справі фігуранта «газової справи» Постного перенесено на завтра

Суд дозволив примусовий привід підозрюваного детективами НАБУ

Засідання Апеляційного суду Києва у справі фігуранта «газової справи» Валерія Постного перенесено на 3 серпня на 9:30 ранку. Крім того, суд дозволив примусовий привід підозрюваного детективами НАБУ. Про це повідомив заступник голови САП Володимир Кривенко в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Зважаючи на те, що нібито стало погано Постному, була викликана «швидка», суд прийняв рішення відкласти розгляд на завтра на 9:30», - сказав Кривенко.
Нагадаємо, у вівторок, 2 серпня, Апеляційний суд Києва розглядає скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на розмір застави для Постного - 1,5 млн грн. Підозрюваного примусово доставили до суду на медичній каталці. Після цього суд відмовив захисту Постного у призначенні йому нової медекспертизи.
Зазначимо, раніше НАБУ отримало висновок незалежної судово-медичної експертизи, який свідчить про те, що Постний симулює наявність у нього проявів захворювання.
19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, внаслідок викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: