Суд відпустив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка

Суд відпустив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка
Журналіста Василя Сергієнка вбили у 2014 році

Незгодні з рішенням судді активісти заблокували залу суду

Соснівський районний суд міста Черкаси відпустив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє Insider.

Так, Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства журналіста, призначили заставу в 2 млн гривень. Віктору Горбенко, виконавцю викрадення і вбивства, оголосили 800 тис. гривень застави.

Незгодні з рішенням судді волонтери та учасники «Нацкорпусу» заблокували залу суду, не випускаючи суддів і підозрюваних з приміщення. Між активістами і бійцями «Нацгвардії» зав'язалася бійка, в результаті якої, за даними ЗМІ, постраждали два депутати міської ради. Силовикам вдалося вивести суддів і підозрюваних із залу.

Рішення суду вже прокоментував у Facebook голова Національної поліції Сергій Князєв.

«Два роки ми шукали організатора вбивства. Затримали його і ще чотирьох виконавців. Встановили місце знаходження ще одного виконавця на території США. Направили каналами Інтерполу всі документи для його затримання та подальшої екстрадиції. І ось сьогодні суд приймає рішення: організатору - застава 2 мільйони гривень, виконавцеві - 800 тисяч гривень. Як реалізувати конституційне право людини на життя, якщо таке відбувається в правоохоронній системі?», - обурився Князєв. 

Нагадаємо, редактор газети «Надросся» (Корсунь-Шевченківський, Черкащина), викрадений та убитий невідомими. Чоловік зник 4 квітня 2014 року. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. В липні цього ж року були затримані троє підозрюваних в убивстві.

У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Сергієнка. Затриманим виявися громадянин України Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

У липні прокуратура оголосила підозру фігуранту справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: