Вбивство журналіста Сергієнка: прокуратура оголосила підозру фігуранту справи

Вбивство журналіста Сергієнка: прокуратура оголосила підозру фігуранту справи
Василь Сергієнко

Журналіста Василя Сергієнка вбили у 2014 році

Генеральна прокуратура України оголосила підозру фігуранту справи про вбивство журналіста, учасника «Самооборони Майдану» в Черкаській області, Героя України Василя Сергієнка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що фігуранту справи оголошено про підозру в участі в злочинній організації, створеній з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Крім того йому інкримінується участь у злочинах, вчинених цією організацією, а також вчинення умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого стосовно викраденої людини, з особливою жорстокістю, на замовлення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, а також незаконне проникнення до володіння особи із застосуванням насильства, тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, п.п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 162 КК України.

Водночас, підозрюваному вручено копію клопотання до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою..

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжує вживати вичерпні заходи з метою встановлення всіх осіб, причетних до скоєння вищевказаних злочинів.

Нагадаємо, редактор газети «Надросся» (Корсунь-Шевченківський, Черкащина), викрадений та убитий невідомими. Чоловік зник 4 квітня 2014 року. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. В липні цього ж року були затримані троє підозрюваних в убивстві.

У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Сергієнка. Затриманим виявися громадянин України Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: