Суд визнав, що призначення Ситника директором НАБУ відбувалося з порушеннями

Суд визнав, що призначення Ситника директором НАБУ відбувалося з порушеннями
Артем Ситник -  перший директор Національного антикорупційного бюро України

Були порушені вимоги проведення спеціальної перевірки відомостей задеклароване майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Артема Ситника, - наголошується у рішенні суду

2 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Державної фіскальної служби України щодо направлення інформації про результати спеціальної перевірки директора НАБУ Артема Ситника перед призначенням на посаду. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду.

Згідно з рішенням суду, були порушені вимоги п. 12 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого указом президента України від 25 січня 2012 року.

Таким чином, суд завершив розгляд справи за позовом ТОВ «Юридична компанія «Студія права» до ДФС України щодо надання податковим органом завідомо неправдивої інформації з висновком про достовірність відомостей декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Артема Ситника під час проходження ним спеціальної перевірки в межах участі у конкурсі на посаду Директора НАБУ.  Судом прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог.

Як повідомлялось, Генеральна прокуратура України вже проводить розслідування щодо можливої підробки органами ДФС України висновку про достовірність даних в декларації про доходи Артема Ситника за 2014 рік. В межах цього розслідування Печерський районний суд  міста Києва дозволив Генеральній прокуратурі України вилучити в Адміністрації Президента України матеріали спеціальної перевірки щодо Артема Ситника, як кандидата на посаду Директора НАБУ, а також вилучити примірник Указу Президента України про призначення Артема Ситника на посаду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: