Суд зобов'язав НАБУ внести заяву від ForkLog про кримінальне правопорушення

Суд зобов'язав НАБУ внести заяву від ForkLog про кримінальне правопорушення
Засновник ForkLog Анатолій Каплан 

Cуд зобов'язав НАБУ вжити всіх необхідних заходів для внесення заяви про правопорушення в ЕРДР

Слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва задовольнила скаргу адвоката засновника ForkLog Анатолія Каплана на бездіяльність представників Національного Антикорупційного Бюро (НАБУ), які не внесли заяву позивача про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР) у встановлені терміни.

З постанови випливає, що позивач Анатолій Каплан 19 грудня 2017 року подав у НАБУ заяву про кримінальне правопорушення з боку СБУ, яке співробітники відомства зобов'язані були внести в ЕРДР протягом наступних 24 годин. «Уповноважені НАБУ проігнорували свої службові обов'язки, змусивши засновника ForkLog звернутися до суду», - йдеться у повідомленні.

Cуд зобов'язав НАБУ вжити всіх необхідних заходів для внесення заяви про правопорушення в ЕРДР, позбавивши відомство права оскаржувати це рішення.

У заяві стверджується, що співробітники Служби безпеки України в ході «незаконного обшуку» в квартирі Анатолія Каплана вилучили фізичні гаманці з криптовалютами, які потім були переведені на підконтрольні співробітникам силового відомства адреси.

Раніше Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив вимоги адвокатів про повернення вилученого в офісі ForkLog майна.

Так, мова йшла про готівкові кошти у розмірі 13500 доларів США та два моноблоки марки DELL (насправді монітори, які помилково внесені в протокол обшуку як моноблоки).

Раніше Бориспільський районний суд Київської області відкрив провадження щодо співробітників СБУ, ГПУ та Держказначейства у справі про нанесення моральної шкоди позивачеві органами досудового розслідування в ході незаконного обшуку.

Розмір необхідної компенсації при цьому вперше в історії судової системи України був встановлений в криптовалюті і становить один біткоін.

Раніше повідомлялося, що представники головного слідчого управління Служби безпеки України обшукали квартиру засновника російськомовного журналу про криптовалюту і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана (Климова) в Одесі. 

Згодом Служба безпеки України в Одесі пояснила обшуки у засновника онлайн-видання про криптовалюти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: