СБУ в Одесі обшукала офіс і квартиру засновника журналу про криптовалюту і вилучила техніку

СБУ в Одесі обшукала офіс і квартиру засновника журналу про криптовалюту і вилучила техніку

Підставою для обшуку стало кримінальне провадження проти групи осіб з США і України

Представники головного слідчого управління Служби безпеки України обшукали квартиру засновника російськомовного журналу про криптовалюту і блокчейн ForkLog Анатолія Каплана (Климова) в Одесі. Про це повідомило видання ForkLog.

Підставою для обшуку було кримінальне провадження проти групи осіб з США і України, які, за даними слідства, розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами з платіжних карт третіх осіб.

«Як заявили співробітникам СБУ підозрювані, вони здійснювали «обмін криптовалюти «біткоіни» на українську гривню за допомогою інтернет-ресурсу «Форклог». Надана ними інформація сама по собі не відповідає дійсності, оскільки функціонал, що дозволяє здійснювати такий обмін, на сайті відсутній, і ніякої подібної «допомоги» ForkLog ніколи не надавав. Крім цього, жодна із зазначених в документі осіб жодним чином не пов'язана ні з діяльністю ForkLog, ні з його засновником, і ніяких доказів зворотнього слідчі не надали», - зазначають у виданні.

Під час обшуку співробітники СБУ вилучили кілька пристроїв, на яких зберігається криптовалюта, ноутбук та інші особисті речі Анатолія Каплана. При цьому, як заявляє Анатолій Каплан, один із співробітників СБУ робив спроби вивести біткоіни на свій гаманець прямо під час обшуку. Спроби припинилися після того, як адвокат викликав поліцію, повідомив про сплановане пограбування.

«Однак уже наступного дня після обшуку з кріптовалютного гаманця Ethereum, який належав Каплану, на новостворений гаманець були переведені всі монети ETH на адресу, яку, можливо, належить співробітникам СБУ. Крім того, як повідомив Анатолій Каплан, ввечері того ж дня невстановленими особами була зроблена спроба зняти з його особистої банківської карти 3 тисяч гривень (близько 110 доларів США)», - заявили в виданні.

В цей же час в одеському офісі ForkLog силовики також провели обшук, і конфіскували готівку компанії, техніку - близько десяти пристроїв iMac і пляшку рому Kraken.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: