Супрун не бачить потреби в оголошенні у Львові надзвичайної ситуації

Супрун не бачить потреби в оголошенні у Львові надзвичайної ситуації
Львівське сміття

Супрун закликала якнайшвидше вирішити проблему зі сміттям у Львові й інших містах України

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляє, що на даний час не бачить потреби в оголошенні у Львові надзвичайної екологічної ситуації через проблеми з вивезенням сміття. Як повідомляє Радіо Свобода, Супрун сказала про це під час обстеження переповнених сміттєвих майданчиків 20 червня у Львові.

Водночас, за словами в.о. міністра, проведені на місцях скупчення сміття аналізи ґрунту засвідчили «дуже високий рівень бактерій», що означає небезпеку зростання захворюваності серед населення. Крім того, вона висловила занепокоєння тим, що у багатьох випадках купи сміття перебувають поблизу дитячих майданчиків.

У зв’язку з цим Супрун закликала якнайшвидше вирішити проблему зі сміттям у Львові й інших містах України.

За останніми даними міської влади Львова, на 37% майданчиків міста накопичене сміття, яке не вивозять понад місяць.

Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій двічі зверталася до уряду, президента, парламенту і Ради нацбезпеки та оборони з проханням про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації і попросила допомогти з вивезенням сміття.

20 червня голова Львівської ОДА Олег Синютка проведе нараду з міськими головами області і проситиме їх допомогти Львову. Таке доручення Синютка отримав від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який звинуватив мера Львова Андрія Садового у нездатності вирішити проблему з вивезенням твердих відходів. У свою чергу, президент Петро Порошенко раніше доручив голові уряду вжити «невідкладних заходів» щодо вирішення проблеми зі сміттям у Львові.

Нагадаємо, що 19 червня лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. Сьогодні віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка.

20 червня Садовий поїхав до Миколаєва (Львівської області), щоб зустрітися з мером міста Андрієм Щебелем та депутатами фракції «Самопоміч», аби спробувати домовитися про прийом львівського сміття. 

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо також, що 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: