Сурков офіційно буде займатиметься виключно невизнаними республіками

Сурков офіційно буде займатиметься виключно невизнаними республіками
Владислав Сурков

За Сурковим закріплять те, за що він фактично відповідав до цього – участь в реалізації пакету угод «Мінськ-2», а також відносини із Абхазією і Південною Осетією

Президент РФ своїм указом від 2 жовтня 2018 року перетворив управління по соціально-економічному співробітництву із СНД, Абхазією і Південною Осетією в управління по прикордонному співробітництву. При цьому керувати цим управлінням і далі був залишений Олег Говорун, який є давнім соратником Владислава Суркова. Про це пише видання «Коммерсантъ».

Нове управління не займатиметься питаннями співробітництва із країнами СНД окрім як із санкції глави держави. Протягом місяця глава адміністрації президента РФ Антон Вайно має затвердити структуру нового управління і штатний персонал. 

Фактично ж оновлене управління буде і далі займатися тими ж питаннями, за які воно відповідало із 2012 року. Мова йде про відносини із частково визнаними і невизнаними республіками на території колишнього СРСР. В положенні про управління щодо прикордонного співробітництва немає і згадки про СНД, координацією політики щодо якого попереднє управління на чолі із Олегом Говоруном насправді і не займалося, а в його штаті не було жодного співробітника по цьому питанню.

Нове управління має в тому числі займатися «підготовкою пропозицій щодо підписання міждержавних угод між РФ з Абхазією, Південною Осетією, Україною, а також із іншими сусідніми державами за дорученням президента РФ». Новий указ і управління за даними джерел в Кремлі дозволять розмежувати питання співробітництва із державами СНД із одного боку і невизнаними територіями із іншого. По суті за Владиславом Сурковим закріплять те, за що він фактично відповідав лише до цього і так – участь в реалізації пакету угод «Мінськ-2», а також відносини із Абхазією і Південною Осетією.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: