Тандіт каже, що Савченко не зобов'язана повідомляти СБУ про переговори з бойовиками

Тандіт каже, що Савченко не зобов'язана повідомляти СБУ про переговори з бойовиками

Нардепи, на жаль, не звітують СБУ, - радник глави відомства

Народний депутат Надія Савченко під час спілкування з представниками СБУ за підсумками поїздки до Мінська, де вона провела зустріч з ватажками бойовиків «ДНР» та «ЛНР», розкрила подробиці розмови з Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Про це в ефірі «112 Україна» повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

«Ми її детально опитали, вона відповіла на ті запитання, які їй були поставлені й цікавили СБУ. Ми знаємо, з її слів, детально про зустріч, яка проходила в Мінську, ми знаємо, хто брав участь у цій зустрічі, як вона проходила», - сказав Тандіт.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством, ватажки «ДНР» і «ЛНР» є злочинцями.

Відповідаючи на запитання, чи надала Савченко на майбутнє гарантії того, що буде інформувати спецслужбу про плани подібних візитів і зустрічей, радник глави відомства відповів, що статус нардепа не зобов'язує її до цього.

«Гарантій ніхто не може дати. Є певна процедура. Савченко поки ще є нардепом. Нардепи, на жаль, не звітують СБУ», - резюмував він.

Нагадаємо, «Батьківщина» прийняла рішення про виключення Надії Савченко зі складу своєї фракції.  

Раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Радник СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України не була попереджена Надією Савченко про поїздку до Мінська на зустріч із ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький підтвердив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: