Тайфун Джебі в Японії: дев'ятеро загиблих, понад 340 травмованих

Тайфун Джебі в Японії: дев'ятеро загиблих, понад 340 травмованих
Фото: АР
Тайфун Джебі в Осаці перевертав вантажівки

Руйнівний вітер також залишив без електропостачання понад мільйон домогосподарств

В Японії число жертв тайфуну Джебі зросло до дев'яти. Внаслідок найсильнішого за останні 25 років штормового вітру ще понад 340 людей отримали травми різного ступеня тяжкості, повідомили в середу, 5 вересня, місцеві ЗМІ з посиланням на представників влади та рятувальних служб, передає агенція новин dpa. Крім того, за даними енергопостачальних компаній, близько 1,3 мільйона домогосподарств залишилися без струму.

Катаклізм приніс з собою сильні опади. Через негоду близько 3000 осіб провели ніч в міжнародному аеропорту «Кансай», розташованому на штучному острові в морі в провінції Осака на заході країни. Сам аеропорт, що вважається одним із найважливіших в Японії, виявився частково затопленим. Адміністрація летовища скасувала через негоду 162 рейси. За даними агенції новин AFP, проводиться евакуація співробітників та пасажирів аеропорту.

2191432_01

Підтоплений аеропорт «Кансай»

Тайфун Джебі вже пошкодив значну кількість будинків і порушив авіа- й залізничні перевезення. Негода також призвела до зіткнення танкера водомісткістю 2500 тонн з однією з опор мосту, котрий веде до аеропорту «Кансай».

Швидкість вітру в центрі урагану часом сягала 216 кілометрів на годину. Джебі пронісся найменшим з чотирьох головних острові Японії, Сікоку, та рушив далі на північ убік Японського моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: