Telegram оскаржить в Страсбурзі штраф за відмову співпрацювати з ФСБ

Telegram оскаржить в Страсбурзі штраф за відмову співпрацювати з ФСБ

На думку позивачів, рішення суду порушує свободу поширення інформації

Компанія Telegram направила у Страсбург в Європейський суд з прав людини скаргу на штраф в 800 тисяч рублів, накладений Міщанським судом Москви за відмову надати ФСБ ключі шифрування.

Про це газеті «Ведомости» повідомив юрист «Міжнародної Агори» Дамір Гайнутдинов.

На думку позивачів, рішення суду порушує свободу поширення інформації, яку гарантує стаття 10 Конвенції про захист прав людини.

У скарзі також сказано, що справа стосувалася прав мільйонів користувачів сервісу, проте мировий суддя розглянула справу без залучення до справи прокуратури, ФСБ і сторони захисту.

«На думку позивача, російська влада навіть не намагалися встановити баланс між необхідністю забезпечення громадської безпеки та захистом прав громадян на повагу до приватного життя: ФСБ вимагала необмеженого за часом доступу до конфіденційного листування шести можливих користувачів Telegram, не надавши судових актів, які дозволяють доступ, і не встановивши гарантій безпеки переданої інформації», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва надавати ключі для розшифровки повідомлень.

До слова, вчора творець Telegram пообіцяв, що не віддасть ФСБ ключі від шифрування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: