Телеведучий Кисельов радить українцям відібрати у Росії монополію на російську мову

Телеведучий Кисельов радить українцям відібрати у Росії монополію на російську мову
Телеведучий Євген Кисельов

Євген Кисельов розповів про самобутність української версії російської мови

Українська версія російської мови є такою ж самостійною, як і американська версія англійської. Про це у інтерв'ю «Главкому» розповів телеведучий Євген Кисельов. Як зазначає журналіст, на цю думку його наштовхнув один із героїв його інтерв’ю письменник Андрій Курков.

«У нього, виявляється, є дуже небанальна ідея з приводу російської мови в Україні. Звучить вона приблизно так: потрібно відібрати у Росії монополію на російську мову, тому що українська версія російської мови, по суті, є самостійною. Точно так, як є американська версія англійської мови. І в цьому плані я – однодумець Куркова, поділяю його переконання», - пояснює Кисельов.

Також телеведучий додав, що на відміну від американської версії англійської українська версія російської мови є невивченою та недослідженою.

Нагадаємо, що Євген Кисельов входить до так званого «розстрільного списку» персон, які можуть стати жертвами російських терористів. Генпрокурор Юрій Луценко уточнив, що у списку переважно відомі українські журналісти, а також ті, хто переїхав з Росії. СБУ повідомила цих людей про небезпеку і запропонувала організувати захист.

Читайте більше тут: «Євген Кисельов: Хочу теж, як Аркадій Бабченко, дожити до 96 років і станцювати на могилі Путіна»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: