Терористи засудили співробітника ООН за «військові злочини»

Терористи засудили співробітника ООН за «військові злочини»

Ірина Геращенко зазначила, що бойовики й далі приховують інформацію про кількість і місце утримання заручників

Бойовики «ДНР» заявили про «засудження» співробітника Організації Об'єднаних Націй Юрія Супруна за військові злочини.

Про це у Facebook повідомляє уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Напередодні ми ще раз надали пропозиції щодо звільнення 25 важко хворих українців, що їх утримують в ОРДО, і висловили готовність передати 50 громадян , аби тільки розблокувати питання заручників», – зазначає Геращенко.

«У відповідь почули, що представник ООН Юрій Супрун засуджений за військові злочини (питання, яким псевдосудом - залишається риторичним), а історик Козловський - шпигун і виготовляв боєприпаси», – додає вона.

Геращенко наголосила: «абсурдність цих заяв очевидна, і тільки підкреслює, з ким вимушено маємо спілкуватися заради звільнення українців. Бойовики, як і раніше, вимагають амністії у формі ультиматуму. На ультиматуми Україна не піде».

«Наприклад, кілька місяців ми не могли домогтися відповіді, де утримують важко пораненого Жемчугова, у якого ампутовано кінцівки, вибито очі. І ось сьогодні так звані представники ОРЛО визнали, що цю важко хвору людину утримують у СІЗО, і до нього не пускають адвокатів «за станом здоров'я». Хіба це не тортури?!» – пише вона.

Українська сторона висунула вимогу негайно звільнити Жемчугова й передала пропозиції щодо цього учасникам гуманітарної групи - ОБСЄ і РФ.

15 червня в Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи.

Як відомо, у квітні в ООН заявили про затримання свого співробітника.

Бойовики ж заявили, що затримали полковника СБУ, а не представника ООН.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: