Тезка Березюка з обладміністрації припинила голодування через львівське сміття

Тезка Березюка з обладміністрації припинила голодування через львівське сміття

Сенсу і сил далі голодувати немає, - заявила чиновниця

Керівник департаменту Львівської ОДА Ольга Березюк вирішила припинити голодування біля мерії Львова, про яке напередодні оголосила через проблеми зі сміттям у місті.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я припинила голодування. Сміття і так міський голова не вивозитиме. Сенсу і сил далі голодувати немає. Лікарі обстежили і сказали, що наступна доба була би критичною», - наголосила Березюк.

За її словами, два дні голодування все ж не були марними, адже 80% людей, що підходили до неї, розуміють, у чому полягає проблема. Вони не вірять у «сміттєву блокаду» та вважають, що проблема у безгосподарності міського голови.

«Ще одне важливе-міський голова геніальний. Це треба так вміти. Всім потрібно вчитись у нього, як працювати з медіа. Він великий молодець. Не господарник, не політик, а молодець. Після його турботливих запитань мені хотілось цілувати йому долоні», - підсумувала Березюк.

Зазначимо, Березюк оголосила про голодування на знак протесту проти бездіяльності мера Андрія Садового 20 червня. 

Нагадаємо, що 19 червня лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. 20 червня віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка. Згодом народний депутат від фракції «Самопоміч» Тарас Пастух також оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. 

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

Вчора також стало відомо, що у Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо також, що 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

21 червня з Києва до Львова вирушила робоча група для вирішення питання вивезення сміття.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко заявив, що для повного очищення Львова від накопичених побутових відходів необхідно два тижні.

Читайте також матеріали:

Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Очільник Львівщини Олег Синютка: Терпець в людей уривається - вони виносять сміття на дороги


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: