Тимошенко: українські суди - це напівприватні компанії

Тимошенко: українські суди - це напівприватні компанії
На переконання Юлії Тимошенко, потрібно запровадити відповідальність суддів за неправосудні рішення: започаткувати у новій Конституції такий інститут, як Палата честі

«Нам треба зробити так, щоб люди на місцях обирали суддів, мирових суддів і суддів першої інстанції. І нова Конституція дасть таке право людям», – зазначила голова партії «Батьківщина»

В Україні вивчилися говорити про права людини, але не навчилися їх дотримуватися. Про це написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook з нагоди Міжнародного дня прав людини, що відзначають у світі відзначають 10 грудня.

За словами лідера партії «Батьківщина», права людини непорушні лише у розвинених демократичних суспільствах. «У нас суди - це напівприватні компанії, що обслуговують заможних та можновладних людей. Проста людина не знайде там справедливості», - зазначила Тимошенко.

«Тому одне з головних завдань, докорінно змінити всю систему правосуддя. Нам треба зробити так, щоб люди на місцях обирали суддів, мирових суддів і суддів першої інстанції. І нова Конституція дасть таке право людям», – зазначила голова партії «Батьківщина».

На переконання Юлії Тимошенко, потрібно зробити ще один крок - запровадити відповідальність суддів за неправосудні рішення: започаткувати у новій Конституції такий інститут, як Палата честі.

«Це як суд над суддями: тільки порушено закон, тільки суддя вчинив несправедливість стосовно людини – і він буде звільнений незалежною Палатою честі, що формується, як суд присяжних, з людей, які мають правову освіту», – пояснила лідер «Батьківщини».

На думку Тимошенко, цей сильний правовий інструмент суспільства буде, як Дамоклів меч над корумпованими суддями, які свідомо порушуватимуть закон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: