Торецьк опинився на межі двох техногенних катастроф

Торецьк опинився на межі двох техногенних катастроф
Фенольний  завод у Торецьку

У Торецьку затоплені шахти, а також на фенольному заводі необхідно провести ремонтні роботи

Місто Торецьк, що на Донеччині перебуває на межі двох техногенних катастроф. Про це повідомляє українська сторона СЦКК, йдеться на сторінці штабу АТО у Facebook.

Повідомляється, що через пошкодження ділянки водоводу Горлівка - Торецьк, що виникли внаслідок обстрілів ще на початку січня 2017-го, вода затоплює шахти ім. Артема та «Південну». 

«На поверхню підіймається газ метан, який потрапляє у підвали житлових та виробничих будівель, що може призвести до вибухів та отруєння людей», - йдеться у повідомленні.

Крім того, інша загроза техногенної катастрофи існує також поблизу Торецька. На місцевому фенольному заводі вже понад два роки необхідно провести роботи з укріплення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача. 

На сьогоднішні в цьому штучному резервуарі зібралося майже 33 тис. т рідких відходів, переповнення якого може призвести до руйнування дамби, і тоді отруйний потік може хлинути на найближче селище Новгородське, потім потрапити до річки Кривий Торець, а далі - у Сіверський Донець, який є одним з небагатьох джерел питної води для всієї Луганської та частини Донецької області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: