Мер Торецька: Стару назву міста Дзержинськ у нас зараз уже й не почуєш

Мер Торецька: Стару назву міста Дзержинськ у нас зараз уже й не почуєш
Євсіков каже, що топонім Торецьк не є унікальним для цієї місцевості

Місцеві жителі міста звикли до нової назви

Місцеві жителі міста Торецьк, яке до перейменування 18 лютого 2016 року носило назву Дзержинськ, звикли до нового топоніму. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Юрій Євсіков, в.о. міського голови Торецька.

За його словами, цьому посприяло тому, що цей топонім не є унікальним для цієї місцевості.

«Люди уже звикли. Торецьк – назва не нова. У нас є ріка Кривий Торець, є шахта Торецька, одна із основних у місті. Слово Дзержинськ практично зараз уже й не почуєш», - сказав він.

Виконуючий обов’язки місцевого голови також відзначив, що місто й досі потерпає від обстрілів бойовиків, хоча й набагато менше у порівнянні із 2014 – 2016 роками.

«Періодично обстрілюють, буквально три тижні тому селище Степне постраждало. Були жертви, руйнування тоді. Були пошкодження двох шкіл, уже відремонтовані. Щодо приватного сектору, то там в основному працювали благодійні організації. Матеріали для проведення ремонтів надавала нам і обласна адміністрація. Те, що було в наших силах, ми відремонтували. Людей, які опинилися без даху над головою у нас немає, якщо такі з’являються, оперативно ремонтуємо житло», - розповів очільник міста.

Євсіков також відзначив, що місто отримує допомогу з уряду.

«Допомога є через уряд. Минулого року нам виділили гроші на інфраструктурні проекти. На жаль, ці гроші до нас пізно прийшли, не всі ми змогли освоїти. Цього року постановою Кабінету міністрів нам виділили близько 5 млн грн на інфраструктурні проекти. Але є об’єктивні причини, чому ці гроші на сьогодні ми не можемо освоювати. Бо не призначений у нас голова військово-цивільної адміністрації, який зміг би розпоряджатися цими грішми… Знаєте, грошей ніколи недостатньо. Інфраструктурних проектів на сьогодні у нас є на суму близько 200 млн. Це - розроблені, вже готові проекти, які можна реалізувати за наявності грошей», - додав він.

Нагадаємо, Євсіков розповів про те, як на сьогоднішній день налаштовані люди в місті і які політичні погляди переважають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: