Трагедія в Керчі: Москалькова пропонує заборонити продаж зброї особам до 25 років

Трагедія в Керчі: Москалькова пропонує заборонити продаж зброї особам до 25 років

Внаслідок стрілянини в керченському коледжі загинули 20 людей

Російський омбудсмен заявила, що Росгвардія повинна забезпечувати безпеку в навчальних закладах

Віковий ценз на продаж зброї в Росії повинен бути не менше 25 років.

Про це заявила журналістам у вівторок уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в ході відвідування коледжу в окупованій Росією Керчі, де 17 жовтня в результаті вибуху і стрілянини загинули 20 людей.

«Необхідно розглянути питання, щоб підняти віковий ценз для права на придбання зброї, це повинно бути не менше 25 років», - сказала Москалькова.

Російський омбудсмен також зазначила, що безпеку в школах повинна забезпечувати Росгвардія. «Важливо, щоб контроль за зброєю був вищим, і охорона шкіл була в руках Росгвардії», - сказала Москалькова.

Раніше ЗМІ повідомляли, що депутат Держдуми РФ, член комітету з освіти і науки Микола Земцов після трагедії в Керчі вніс на розгляд експертної ради «Єдиної Росії» законопроект про підвищення вікового цензу для продажу зброї до 21 року. Зараз в Росії мінімальний поріг становить 18 років для гладкоствольної зброї та 21 рік - для нарізної.

Нагадаємо, 17 жовтня в місті Керч стався вибух та стрілянина у політехнічному коледжі.

Оприлюднено відео з коледжу в момент стрілянини, яку відкрив один із студентів – 18-річний Влад Росляков, який згодом застрелився.

Російські ЗМІ опублікували запис з камери спостереження, як Росляков розраховується за боєприпаси в магазині. Російські журналісти показали місце, в якому, як стверджується, тренувався стріляти та застосовувати вибухівку Росляков.

Внаслідок трагедії в коледжі загинули 20 людей.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі.  

Водночас у Слідкомі РФ заявили, що перекваліфікували кримінальну справу щодо трагедії в коледжі Керчі, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

У Керчі 19 жовтня відбулася церемонія прощання із загиблими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: