Російські пропагандисти показали місце, де Росляков тренувався у стрільбі та вибухах

Російські пропагандисти показали місце, де Росляков тренувався у стрільбі та вибухах
Як стверджується, останнє тренування Росляков провів напередодні нападу

На місці, як стверджується, були знайдені залишки саморобної бомби

Російські журналісти показали місце, в якому, як стверджується, тренувався стріляти та застосовувати вибухівку студент Владислав Росляков, який влаштував кривавий напад на коледж в окупованій Керчі. Про це пише Уніан з посиланням на російський пропагандистський сайт.

Як зазначається в матеріалі, Росляков стріляв, збирав і випробовував саморобні бомби у покинутій будівлі неподалік від свого помешкання. Напередодні нападу він відніс туди всі свої речі, ноутбук, телефон та записи, після чого все спалив.

На місці, як стверджується, були знайдені залишки саморобної бомби, такої самої, як та, яку знайдено в рюкзаку Влада Рослякова. Там же лежала банка з маслом для зброї та залишки ізоляційної стрічки.

Місцеві жителі розповіли, що напередодні нападу на коледж чули в районі пустовища з покинутою будівлею вибухи. Це була остання підготовка Рослякова, після якої він вирушив на бійню.

Ноутбук та телефон відправлять фахівцям, які отримають повну інформацію про їх вміст. Аналіз дзвінків та віддаленого листування допоможе прояснити, як він готувався до злочину, а також підтвердити або спростувати версію про те, що Росляков діяв не один і у нього були помічники.

Вибух і стрілянина сталися вдень у середу, 17 жовтня, в Керченському політехнічному коледжі. За версією Слідкому Росії, вибух у коледжі влаштував студент 4-го курсу, 18-річний Владислав Росляков, який «наклав на себе руки». Російська влада міста повідомила, що в результаті трагедії загинула 21 людина.

У медустановах Керчі й Сімферополя на цей момент проходять лікування 23 людини, які постраждали від вибуху в Керченському політехнічному коледжі. Ще 23 людини перевезли з лікарень Криму до медустанов Краснодарського краю і Москви.

Шестеро постраждалих залишаються у вкрай важкому стані, ще сім - у важкому.

Раніше в Керченському психоневрологічному диспансері підтвердили, що Владислав Росляков, який влаштував масове вбивство в коледжі, проходив медогляд у їхній установі.

Гроші на власну зброю і боєприпаси, застосовані під час нападу на коледж у Керчі, головний підозрюваний Владислав Росляков украв у своєї бабусі.

Росляков проходив стрілецьку підготовку в дитячому таборі в анексованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: